Samenwerking

Ergotherapie West Brabant is een samenwerkingsverband van vier vrijgevestigde ergotherapiepraktijken in West Brabant. Ergotherapie West Brabant streeft naar:

  • Het profileren van ergotherapie in de eerstelijns gezondheidszorg in de regio West Brabant
  • Het geven van bekendheid aan de kracht van ergotherapie in de eerste lijn
  • Het geven van bekendheid aan de beschikbaarheid van ergotherapie in de eerste lijn
  • Het verbeteren van de kwaliteit van ergotherapie in de eerste lijn door het onderling uitwisselen van aanwezige specialismen.

 

Aangesloten praktijken:

Adresgegevens:

Tolbergcentrum 55
4708 GB Roosendaal

 

Ergotherapiepraktijk Mol is een eerstelijns praktijk voor volwassenen en kinderen. Wij werken hulpvraaggericht, zijn laagdrempelig en flexibel.

Onze specialisaties zijn ergotherapie en COPD, ergotherapie en dementie, klinisch redeneren bij kinderen met schrijfproblematiek, veel (werk)ervaring WMO en DTE geschoold. Ingeschreven in kwaliteitsregister. 3 therapeuten (Richard Mol, Marije Schipper en Annemarie Dekkers).

Adresgegevens:

 

 

 

PMC Etten Leur, Liesbosweg 40 4872 NE Etten Leur

PMC Torenveld,Koutershof 2, 4761 JA Zevenbergen

Fysiotherapie de Weerijs, Witte Arend 2a, 4891 CV Rijsbergen

Onze praktijk is een allround ergotherapie praktijk die zich richt op de behandeling van volwassenen in de regio Etten-Leur / Zevenbergen.

U kunt met iedere ergotherapeutische hulpvraag bij ons terecht en daarnaast hebben wij ons gespecialiseerd in de behandeling van neurologische aandoeningen, waaronder de ziekte van Parkinson en handtherapie. U kunt bij ons terecht voor de behandeling van handletsel/aandoeningen en onze handtherapeut heeft de mogelijkheid om maatwerk spalken te maken.

 

Adresgegevens:

De Melkfabriek                     MC de Grebbe
Bruinevisstraat 32                Diepenbrocklaan 28
4611 HJ Bergen op Zoom    4614 BM Bergen op Zoom

 

Ergotherapie Bergen op Zoom is een eerstelijns ergotherapie praktijk met twee ergotherapeuten: Lisette Berkenbosch en Jochem Kuzee. Lisette richt zich vooral op de behandeling van kinderen, Jochem op de behandeling van volwassenen.

Aanwezige specialisaties binnen de praktijk zijn: ergotherapie voor kwetsbare ouderen in de thuissituatie, neurologische aandoeningen, sensorische informatieverwerking, dyspraxie en de behandeling van schrijfproblemen bij kinderen.

Adresgegevens:

Dr. Schaepmanlaan 9 (volwassenen)
Dr. Schaepmanlaan 44 (kinderen)
4702 GT Roosendaal

 

Specialisaties van ergotherapie Hoevenaar zijn: niet aangeboren hersenletsel, Cerebrale Parese, vermoeidheidsklachten, COPD, functionele arm-/handtraining, fijne motoriek, reuma, valpreventie, sensorische informatieverwerking en schrijftraining.